Президент, Прем’єр та генпрокурор змагаються за «Будяк року»

Президент України Віктор Ющенко, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та генеральний прокурор Олександр Медведько були висунуті громадськістю на здобуття правозахисної антипремії «Будяк року-2008».

Про це повідомили в Українській Гельсінській спілці з прав людини (УГСПЛ).

За повідомленням УГСПЛ, Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко та Олександр Медведько «змагатимуться» в номінації «За незаконні дії проти судової влади і неповагу до інституту правосуддя».

Віктор Ющенко також претендує на отримання «Будяка року» в номінації «За байдужість до порушення прав людини».

Крім того, як інформують правозахисники, громадськість висунула на здобуття антипремії в галузі прав людини міністра юстиції Миколу Оніщука в номінації «Найбільш інформаційно закритий орган влади»; міського голову Кіровограда Володимира Пузакова в номінаціях «Найбільш інформаційно закритий орган влади» і «За бездіяльність у випадку порушення прав людини»; Міністерство охорони здоров’я України як «Найбільш інформаційно закритий орган влади» та громадську організацію «Антикорупційний комітет» в номінаціях «За незаконне насильство проти громадян», «За бездіяльність у випадку порушення прав людини», «За профанацію діяльності та дискредитацію принципів демократії».

Подання кандидатур на антипремію триває до 20 листопада. Переможці будуть визначені 10 грудня — в Міжнародний день прав людини.

УНІАН

old_editor, 18.11.2008 17:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини