Кожен хоче до корита, або хто буде новим спікером ВР

На даний момент в парламенті немає узгодженої кандидатури на посаду голови Верховної Ради, яка б отримала підтримку більшості народних депутатів.

Про це сьогодні в інтерв’ю журналістам заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, у ВР після виступів представників фракцій буде оголошена перерва для проведення консультацій.

При цьому, наголосив Олександр Єфремов, якщо і під час перерви не буде узгоджено кандидатуру на посаду спікера, не виключено оголошення перерви у роботі ВР до четверга, 20 листопада.

Натомість представники БЮТ заявляють, що проголосують за того кандидата на посаду спікера парламенту, який візьме на себе відповідальність за вихід з кризи.

Про це з трибуни парламенту заявив БЮТівець Микола Томенко.

«Якщо такого політика не має, наші 155 голосів залишаються з нами, а ви — до президента. Там ключові політичні сили. Беріть відповідальність на себе і не розводьте ні цей парламент, ні цю країну», — сказав Микола Томенко.

А от Фракція Блоку Литвина (як одна із найбільш зацікавлених) наполягає на першочерговому обранні голови Верховної Ради.

Про це заявив сьогодні на засіданні парламенту народний депутат, член цієї фракції Сергій Гриневецький.

За його словами, необхідно «увійти в законне правове русло всім гілкам влади».

Як підкреслив пан Гриневецький, «ми вже перейшли межу, що називається «загроза національній безпеці».

Він додав, що на сьогодні «розбалансовані всі гілки влади, практично паралізований парламентаризм», спостерігається непрофесійна робота уряду, а судова гілка влади «в розгубленості, точніше в системній кризі».

«Брехня і фальсифікація стали основою національної політики, а корупція — засобом управління», — підкреслив Сергій Гриневецький.

За матеріалами УНІАН та Української Правди

old_editor, 18.11.2008 13:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини