Наслідки повені: власного житла не мають постраждалі із Галицького району

Як повідомив «Малійкаві» прес-секретар губернатора Прикарпаття Ігор Марковський, завтра у Снятинському районі відкриють 13 будинків для людей, що постраждали від липневої повені.

За словами Ігоря Марковського, проблеми із житлом для постраждалих від повені вирішені уже в усіх районах, крім Галицького. Там нині будується чотири будинки каскадного типу, які обіцяють здати до кінця цього року. Але люди житлом, начебто, забезпечені. Їм оплачують проживання в інших квартирах.

За інформацією Ігоря Марковського, внаслідок липневої повені постраждало 323 людини. До них додалося майже 50 людей, яких відселили з будинків, через загрози зсувів.

Більша частина із постраждалих скористалися компенсаціями. «Спершу компенсації становили 120 тис. грн. за втрачене житло. Потім вартість підняли до 3 тис. 850 тис. грн. за квадратний метр втраченого житла. В середньому компенсація за втрачений будинок становила 231 тис. грн. Тому більшість постраждалих взяли компенсації і самостійно придбали собі квартири. Інші написали заяви, що хочуть, аби їм відбудували житло за кошт держави», — каже Ігор Марковський.

Загалом 90 людей написали заяви про те, щоби будинки їм збудували за кошт державної влади.

old_editor, 18.11.2008 13:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини