Статистика: у вересні зросли інвестиції в економіку Прикарпаття

За даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області, за 9 місяців 2008 року у розвиток економіки області підприємствами та організаціями вкладено 3807 млн. грн. капітальних інвестицій, де найвагомішу частку (3395 млн. грн. або 89,2 %) склали інвестиції в основний капітал. Проти рівня відповідного періоду попереднього року капіталовкладення зросли на 18 %.

На одну особу населення області освоєно 2,5 тис. грн. інвестицій в основний капітал.

У розвиток підприємств промисловості направлено майже половину всіх інвестицій, більше п’ятої частини інвестицій освоєно у підприємства по операціях з нерухомим майном, оренді, інжинірингу та наданню послуг підприємцям.

Порівняно з січнем–вереснем попереднього року зростання обсягів інвестицій спостерігалося у розвиток більшості видів економічної діяльності, зокрема, надання комунальних та індивідуальних послуг, діяльності у сфері культури і спорту (у 3 рази), торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку (на 66,3 %), будівництва (на 47,5 %), охорони здоров’я та надання соціальної допомоги (на 45,3 %), фінансової діяльності (на 28,3 %), промисловості (на 20 %).

Водночас зменшилось інвестування діяльності готелів та ресторанів (на 46,7 %), державного управління (на 38,1 %), транспорту та зв’язку (на 11,5 %), сільського господарства (на 6,9 %).

Основним джерелом інвестування залишаються власні кошти підприємств, за рахунок яких освоєно 52,1 % усіх обсягів інвестицій в основний капітал. Частка залучених і запозичених коштів (кредитів банків та інших позик, коштів іноземних інвесторів та інвестиційних фондів) склала 22,4 %, коштів населення на будівництво власного житла — 14,3 %.

old_editor, 14.11.2008 19:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини