За телефоном гарячої лінії можна дізнатися про стан ринку нерухомості в Івано-Франківську

Про кризу на ринку нерухомості говорять вже як мінімум рік. Проте івано-франківські ріелтори переконані, зараз кризи ще як такої немає. Правда, ринок стагнує. Прогнози на майбутнє не втішні. Криза таки прийде у 2009-2010 роках.

«Уже сьогодні ми відчуваємо наближення кризи, — каже Надія Левконович, директор АН «Сім’я», — Будівельні матеріали, бензин дорожчають, зростає вартість робочої сили, звідси ростуть в ціні квадратні метри. В Івано-Франківську уже попит перевищує пропозицію в два рази».

Проте втриматися на ринку ще й більш-менш дохідно працювати можна, переконаний новий голова Івано-Франківського відділення АФНУ Сергій Майзель. Він запропонував власникам агентств нерухомості 9 умов, виконавши які можна подолати труднощі.

Насамперед, на його думку, треба діяти разом, створити єдині стандарти роботи членів Асоціації і підписати договір про співпрацю.

Уже станом на сьогодні за інформацією Сергія Майзеля, створено телефон гарячої лінії Обласної асоціації. «Можна задзвонити за номером 72-00-70 і дізнатися абсолютно всю інформацію, що стосується ринку нерухомості в Івано-Франківську, починаючи від інформації про агентства нерухомості, і закінчуючи вартістю квадратного метру житла на первинному чи вторинному ринках», — каже пан Майзель.

Також запроваджено єдину базу для всіх агентств нерухомості, членів Асоціації, по ексклюзивних договорах. До того ж уже розроблені єдині стандарти оформлення договорів з оформлення операцій з нерухомості.

old_editor, 12.11.2008 18:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини