Чернявський Володимир Володиславович

Художник, живописець, портретист, графік. Академік Римської Інтернаціональної Академії модерного мистецтва.

Народився 1948 року у Станіславі.

Закінчив Петербурзьку Академію Мистецтв у 1974 році. Пiсля закiнчення академiї поїхав на роботу в Крим. З 1983 року живе у Івано-Франківську.

Нагороджений трьома Срібними медалями (2000, 2003, 2007 років) міжнародного конкурсу "Золота Медуза" Інтернаціональної Академії модерного мистецтва Риму, а також медаллю Римського муніципалітету "За внесок у мистецтво" (2002).

Координатор серії виставкових проектів "Ознака" і "Франкодон".

З 2000 року дійсний член Римської Інтернаціональної Академії модерного мистецтва. Член Національної спілки художників з 1987 року.

Один з кращих портретистів сучасної України. Серед його полотен багато замовлених видатними людьми портретів - прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, президента Леоніда Кучми, російського мільярдера Вагіта Алікпєрова, королеви Нідерландів Беатрікс та багатьох інших.

Автор творчої копії портрета засновника міста Станіславова Андрія Потоцького.

Полотна академіка (пейзажі, портрети, оригінальні абстрактні роботи) прикрашають збірки відомих колекціонерів та художніх музеїв Росії, Італії, США, Ізраїлю, Чехії, Франції, Нідерландів, Бельгії, Німеччини.

Улюблена техніка - живопис на сухозлітці - супертоненьких листках золота, нанесених на дерево.

За словами самого академіка, улюбленим художником є Фра Беато Анжеліно - італійський єпископ, який творив у XV столітті. А знаковим письменником вважає Шарля Бодлера.
old_editor, 11.11.2008 01:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини