Табачник залишає Партію Регіонів заради КПУ

Народний депутат Дмитро Табачник вирішив залишити ряди Партії регіонів (ПР), пише Комерсант-Україна.

Відповідну заяву, як стверджують джерела, він особисто подав лідеру партії Віктору Януковичу ще у жовтні. Після цього Табачник начебто почав вести переговори з представниками Компартії про свою подальшу участь у їхньому виборчому списку в разі позачергових парламентських виборів. Примітно, що у ПР стверджують, що переговори з КПУ веде ще один депутат від партії — Василь Грицак.

За інформацією Ъ, заяву про вихід з лав Партії регіонів Дмитро Табачник написав ще у жовтні. «Він особисто поклав свою заяву на стіл лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу», — розповіло Ъ джерело в керівництві ПР. За його словами, рішення пана Табачника — це реакція на конфлікт із заступником голови фракції партії Борисом Колесніковим.

Помічник Табачника повідомив, що «шеф протягом тижня перебуває на лікарняному». На прохання Ъ прокоментувати свої теперішні стосунки з Дмитром Табачником Борис Колесніков відповів: «Все, що я хотів сказати, — я вже сказав і тепер чекаю його публічної відповіді».

Слід зазначити, що офіційно у керівництві партії стверджують, що їм нічого не відомо про вихід Дмитра Табачника з партії. «Ми не розглядали таке питання. На останній президії ніяких заяв і розмов на цю тему не було», — заявив Ъ заступник голови фракції ПР Володимир Рибак і додав, що, якщо пан Табачник дійсно піде з ПР, партія позбудеться «серйозного і розумного політика».

У режимі off-records опитані Ъ представники ПР назвали заяву Табачника «блефом». «Табачник прикидається дурником. Він просто хоче, щоб президія розібралася у конфлікті, який виник між ним і Колесніковим. Але ніхто ніколи його не виправдає», — сказало джерело Ъ у партії.

Цікаво, що паралельно з інформацією про конфлікт, який склався у Партії регіонів з'явилися відомості, що ряд «регіоналів», у тому числі Дмитро Табачник, ведуть переговори про участь у виборчому списку Компартії у разі дострокових парламентських виборів. Лідер КПУ Петро Симоненко не підтвердив, але й не спростував ці дані. «Я не будую припущень — людина здійснює вчинок, після цього ми визначаємо свою позицію», — сказав він. Разом з тим Симоненко зазначив, що «у Дмитра Табачника є ім'я, як політик він дуже освічений, зі своєю чіткою позицією, і може стати корисним для будь-якої партії».

Окрім того, деякі депутати Компартії висловилися категорично проти появи представників ПР у їх списках. Ще одним «регіоналом», який нібито придивляється до КПУ, є Василь Грицак. «Він давно себе дискредитував у партії. Грицак захищає лише свої бізнес-інтереси», — вважає один із членів ПР. За його словами, пан Грицак близький до прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ і вже намагався домовитися про місце у списку Народної самооборони, щоб потім потрапити до списку БЮТ, але у нього нічого не вийшло.
old_editor, 06.11.2008 14:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини