В художньому салоні «Ортус» експонується виставка керамічної скульптури

В художньому салоні «Ортус» експонується виставка керамічної скульптури чотирьох івано-франківських художників, які все життя прагнуть дивувати людей і дарувати їм радість, — інформує ОТБ «Галичина».

Не замилуватись цими керамічними виробами неможливо. Роботи кожного автора є особливими і неповторними. Відтворені у глині постаті мають вирази облич, а не сценічні маски. І навіть тварини хизуються характерними мордочками.

«Я люблю ліпити гарні, кумедні, сумні вирази мордочок своїм звіряткам, щоб підняти настрій своїм друзям, яким я дуже часто дарую такі подарунки», — зізнається Ірина Кудріна.

І хоч для пані Кудріної скульптура — це просто захоплення і можливість зробити друзям унікальний подарунок власними руками, то для Ярослава Булки — це професійна діяльність.

«Я працюю з цим матеріалом вже років 8–9 і не хочу від нього відходити, — усміхається молодий скульптор. — Основною тематикою я вибираю для себе анімалістичні теми. Я дуже люблю тварин і мені дуже подобається передавати їхню суть».

На виставці в художньому салоні «Ортус» є ще й роботи Богдана Дмитруся та Петра Приймака, тому шанувальники скульптури матимуть змогу помилуватись чудовими витворами людських рук.
old_editor, 30.10.2008 19:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини