До кінця року в Івано-Франківську з’явиться 10 нових тролейбусів і 5 автобусів

До кінця року у Івано-Франківську з’явиться 10 нових тролейбусів і 5 автобусів. Депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії прийняли Програму лізингу тролейбусів та автобусів для ДКП «Електроавтотранс», — повідомляє ZAXID.NET.

Програма лізингу розрахована на 5 років. Погашення платежів здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету та коштів ДКП «Електроавтотранс». Частка грошей із місцевого бюджету становитиме 90%. Придбання нового рухомого складу покращить якість перевезення пасажирів та скоротить експлуатаційні витрати на старі автобуси та тролейбуси. Водночас у місті збільшиться кількість маршрутів.

Наразі, транспортний парк ДКП «Електроавтотранс» налічує 48 тролейбусів, з них 21 тролейбус перебуває в експлуатації більше 20 років, тоді як норма його використання становить 10 років. ДКП «Електроавтотранс» залишається єдиним перевізником усіх пільгових категорій населення. За розрахунками фахівців, із 5 пасажирів «Електроавтотрансу», 3 є пільговиками. До 2015 року підприємство передбачає придбати 45 нових тролейбусів. Нині вартість 1 тролейбуса становить 1 мільйон гривень.
old_editor, 30.10.2008 16:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини