Івано-Франківський обласний драмтеатр відкриває 70-ий сезон прем’єрою «Театр»

Ювілейний театральний сезон Івано-Франківський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Івана Франка відкриває 2 листопада прем’єрою «Театр» режисера Юрія Одинокого. За його словами, «Театр» — «це пародія на всякий театр: мудрий і дурний, веселий і добрий. Це пародія, яка зроблена з любов’ю до акторів, глядачів і до всього світу». Про це повідомив власкор ZAXID.NET в Івано-Франківську.

«Загалом, у новому театральному сезоні заплановано 8 прем’єр», — зазначив директор театру Ростислав Держипільський на прес-конференції. За його словами, актори наразі «готові боротися за глядача і тримати його у доброму стресі». Новий статус академічного покладає на увесь колектив і відповідальність і сподівання на кращі «фінансові» часи. За словами Держипільського, нині у театрі працює 34 актори, з них семеро — молоді випускники Інституту мистецтв Прикарпатського університету. Проте, зарплати, каже директор, такі, що соромно називати. Нині актори сподіваються про їх збільшення у двічі та про додаткові робочі місця. Наразі, у новому театральному сезоні задіяно 97% акторського складу. На думку директора театру, це дасть можливість презентувати 70-й театральний сезон «…феєрверком молодості та мудрістю корифеїв».

Як повідомляла «Малакава», нещодавно Івано-Франківський обласний драматичний театр ім. Івана Франка отримав статус академічного.
old_editor, 29.10.2008 19:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини