Відкрився Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії»

28 жовтня 2008 року в Івано-Франківську, на базі обласного Центру планування сім’ї відкрився новий Центр надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в рамках однойменної національної програми Фонду Віктора Пінчука.

Фонд обладнав івано-франківський обласний Центр планування сім'ї надсучасним діагностичним устаткуванням, що дозволить проводити якісні обстеження та виявляти з високою точністю можливі патології плоду. Головна складова поставленого обладнання - ультразвукова діагностична система MyLab50 виробництва італійської компанії ESAOTE. Загалом на створення центру надання допомоги новонародженим «Колиски надії» в Івано-Франківську Фонд Віктора Пінчука виділив близько 490 тисяч гривень.

Розпочинаючи співпрацю з Iвано-франківським Обласним перинатальним центром, фахівці Фонду врахували його нагальну потребу у сучасному діагностичному обладнанні. Відомо, що одним з найважливіших факторів, що впливають на якість пренатальних обстежень, є діагностичні можливості ультразвукового устаткування.

На жаль, більшість медичних закладів області оснащено апаратурою невисокого класу, що значно ускладнює можливість діагностування патологій розвитку плоду. Жодна державна медична установа в регіоні не обладнана устаткуванням експертного класу. Згідно з рішеннями колегії Обласного управління охорони здоров'я вагітні жінки з груп ризику по спадковій патології провинні проходити УЗ-дослідження в обласному перинатальному центрі. Проте устаткування, наявне у підпорядкованому йому Центрі планування сім'ї, є застарілим та не дозволяє проводити обстеження на високому рівні. З огляду на це Фондом було прийнято рішення при створенні нового центру «Колиски надії» зосередити зусилля на забезпеченні належної діагностичної бази.

Віктор Пінчук: «Я дуже шаную ті зусилля, що докладає кожна людина в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі у забезпечені права на життя наших малюків. І я впевнений, що та допомога, яку ми надаємо центру, буде використана найефективнішим чином і дозволить побачити ще більше щасливих дитячих та батьківських посмішок».

Відкриття Центру в Івано-Франківську – новий крок у розширенні географії покриття програми «Колиски надії», що існує вже понад два роки. За цей час Фонд Віктора Пінчука відкрив 15 центрів в Чернігові, Володимирці, Овручі, Полтаві, Дніпропетровську, Києві, Чернівцях, Бахчисараї, Ізмаїлі, Одесі, Сімферополі, Донецьку, Хмельницькому, Житомирі та Черкасах. У 2006-2008 рр. на діяльність програми Фондом Віктора Пінчука було витрачено близько 24 млн. грн.
old_editor, 29.10.2008 16:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини