Депутати Івано-Франківської міської ради вперше за три роки перейнялися проблемами комунальників

Вперше за останні три роки на позачерговій сесії міської ради депутати заслухали інформацію про діяльність Управління житлово-комунального підприємства та фінансовий стан справ 24 комунальних підприємств Івано-Франківська. Наразі, жодне із них не є прибутковим. Про це повідомив власкор ZAXID.NET в Івано-Франківську.

За інформацією начальника УЖКГ Петра Косюка, більшість структурних підрозділів управління зазнають збитків через недофінансування. З початку року із запланованих 41 мільйона гривень, УЖКГ профінансовано лише на 53%. Проте, комунальникам таки вдалося вивезти 224 тони сміття, відремонтувати 21 тисячу кв. м. дороги, викласти плиткою 128 кв. м. тротуару. Для утримання 6 фонтанів у місті за 9 місяців було освоєно понад 200 тисяч гривень, для озеленення міста - понад 1 250 тисяч гривень, для утримання міських кладовищ - майже 570 тисяч гривень.

Втім, найбільше головного комунальника міста турбує заборгованість ЖЕО до Пенсійного фонду, 26 мільйонів гривень Петро Косюк вважає "непідйомною сумою" і пропонує створити нові ЖЕО, які б почали роботу " з чистого листка". Проте, депутатський корпус цю пропозицію не підтримав. Також, народним обранцям здалася поспішною пропозиція Косюка, продати 51% акцій ВАТ "Зелене господарство", які належать місту.

Після 4-ох годин обговорення депутати взяли до відома інформацію УЖКГ і мають намір заслухати керівників усіх комунальних підприємств міста, а відтак - розробити заходи для виведення цих підприємств з економічної скрути.
old_editor, 29.10.2008 01:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини