Україна претендуватиме на проведення у 2014 році Чемпіонату світу з хокею

Про це сказав сьогодні у Києві на першому засіданні Організаційного комітету з підготовки до відзначення 100-річчя українського хокею з шайбою голова Оргкомітету, міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, повідомили у прес-службі Мінсім’ї.

Зокрема, за словами Павленка, сьогодні, за два роки до 100-річного ювілею вітчизняного хокею, цей вид спорту в Україні отримує нового розвитку.

«В Україні діє державна програма «Хокей України», в рамках якої в цьому році у Донецьку вже збудовано льодовий палац і до кінця року з’являться ще три в Харкові, Херсоні та Калуші Івано-Франківської області, – зазначив міністр, – завершено роботи з підготовки, погодження проектів, виділення землі для будівництва ще 12 льодових палаців, які ми плануємо ввести в експлуатацію до кінця 2009 року».

Павленко висловив сподівання, що при збереженні сьогоднішньої динаміки розвитку хокею Україна зможе претендувати на право проведення чемпіонату світу з хокею у 2014 році.

«Хоча, звичайно, найбільша наша мрія, щоб українська національна збірна повернулась до еліти світового хокею, а також брала б участь у Олімпійських іграх», - наголосив Павленко.

За матерiалами: УНІАН

old_editor, 29.10.2008 01:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини