Палійчук не виплачує одноразову благодійну допомогу постраждалим від павені людям

Івано-Франківщина залишається єдиним регіоном, де виплата одноразової благодійної допомоги постраждалим внаслідок паводку людям (23 – 27 липня 2008 року) навіть не розпочиналася, хоча необхідні реєстри вже підготовлені. Про це повідомив заступник Міністра праці та соціальної політики України Сергій Бичков.

Як поінформував урядовець, розміри цієї допомоги по областях та категорії громадян, яким вона виплачується, були визначені 18 вересня 2008 року урядовою комісією під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова.

Відповідно до її рішення з благодійних рахунків Мінпраці, куди надходили кошти від приватних і юридичних осіб, громадських організацій, було перераховано облдержадміністраціям: Вінницькій – 940600 грн, Закарпатській – 2059700 грн, Львівській – 6527500 грн, Тернопільській – 404500 грн, Чернівецькій – 8804700 грн. Найбільша сума – 24765600 грн – надійшла на Івано-Франківщину. Однак якщо в усіх цих регіонах виплата гуманітарної матеріальної допомоги людям, які зазнали збитків від стихії, вже практично завершується, то в Івано-Франківській області цих грошей люди ще й в очі не бачили.

За словами Сергія Бичкова, у листі до Мінпраці голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Микола Палійчук такі свої дії з саботування урядових рішень та блокування виплати людям очікуваної допомоги пояснив незгодою з розподілом благодійних коштів та визначенням категорій осіб, котрі мають на них право, — повідомляє Міністерство праці та соціальної політики України.



„Але проблему найближчим часом буде розв’язано. Уряд вніс зміни до Порядку розподілу коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб для надання допомоги громадянам, які постраждали внаслідок стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року. Відповідно до них відтепер відповідатиме за виплату гуманітарної допомоги безпосередньо головне управління праці та соціального захисту Івано-Франківської облдержадміністрації. Всі кошти з рахунку облдержадміністрації 14 жовтня 2008 року перераховані на рахунок головного управління. Сподіваюся, за тиждень обіцяні Урядом виплати будуть здійснені у повному обсязі з допомогою підрозділів „Укрпошти” та установ Ощадбанку”, - наголосив Сергій Бичков.

old_editor, 16.10.2008 20:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини