Мобільному телефону виповнилося 25 років

У жовтні 1983 року з мобільного телефону Motorola DynaTAC 8000X, що згодом був пущений у серійне виробництво, був зроблений перший дзвінок.

Апарат важив більше одного кілограма й за розмірами нагадував цеглу. Але все-таки це був величезний прорив для людства, що довідалося про можливість носіння із собою портативного телефону.

За допомогою Motorola DynaTAC 8000X можна було розмовляти цілу годину, а час роботи в режимі очікування становив до восьми годин. В 1983 році його вартість становила майже 4 тисячі доларів, однак і за таким дорогим продуктом вибудовувалися величезні черги. Люди хотіли долучитися до кількості обраних.

Є й інша версія появи мобільного телефону. Відповідно до неї, перший такий пристрій винайшли в 1973 році, однак той прототип стільникового телефону так і не надійшов у виробництво.

Мобільний телефон перестав бути розкішшю, і про це говорить хоча б те, що щорічно у світі продається більше мільярда слухавок.

Наголосимо, фахівці Міжнародного союзу електрозв'язку підрахували кількість користувачів мобільними телефонами у світі. Виявляється, в 2008 році їхня кількість досягла чотирьох мільярдів осіб.

Експерти повідомляють, що мобільний зв'язок розвивається надзвичайно бурхливими темпами.

Ще починаючи з 2000 року, темпи росту передплати на нові мобільні щорічно становили 25%, при тому, що стільникові телефони були тільки в 12% населення Землі. До кінця 2008 року вони будуть уже в 61% землян.

Тим часом, компанія Motorola створила функціональний комунікатор, що удвічі важче випущеної 25 років тому моделі.

За матеріалами: Корреспондент.net
old_editor, 15.10.2008 21:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини