Вищій адміністративний суд України вважає, що Верховна Рада є діючою

Верховна Рада на сьогодні є діючою. Про це на прес-конференції повідомив голова Вищого адміністративного суду Олександр Пасенюк. Він пояснив: оскільки не ухвалене рішення з апеляційного оскарження рішення Окружного адміністративного суду Києва, то це рішення є чинним, і тому ВР працює.

Разом з тим, він додав, що 10 жовтня, розуміючи, що можливе подання до адміністративних та судів загальної юрисдикції щодо оскарження указу Президента, суддям адміністративних та загальних судів було надано роз'яснення щодо непідвідомчості оскарження указу Президента судами загальної юрисдикції та адміністративними судами.

Також він заявив, що йому не відомо, з яких причин, попри відповідне роз'яснення суддя В.Келеберда виніс рішення, що призупиняє указ Президента. Також він додав, що це вже не перше спірне рішення, яке виносить цей суддя, зокрема він виносив резонансне рішення щодо ОПЗ, і, як і цього разу, після винесення такого рішення місцезнаходження судді було не відоме.

Станом на сьогодні О.Пасенюку не відоме місцезнаходження судді В.Келеберди. Також він додав, що В.Келеберда не консультувався з ВАСУ при розгляді згаданої справи.
old_editor, 15.10.2008 15:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини