Фільм за сценарієм Турчинова висунуто на Оскара

Фільм "Ілюзія страху", знятий за однойменним твором першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова, буде заявлений як претендент від України на премію Оскар в категорії Найкращий іноземний фільм.

У творі, написаному Турчиновим в 2005 році, коли він працював головою СБУ, розказана історія бізнесмена на прізвище Короб. Йому доводиться захищати власний бізнес у складних умовах 1980-90-х років. Сюжет твору, а звідси і фільму, сповнений фантасмагоричних елементів і перегукується з біблійними мотивами.

Режисером фільму "Ілюзія страху" виступив Олександр Кирієнко (Помаранчеве небо, Інді). Головну роль у стрічці зіграв Андрій Панін (Бригада, Останній бронепоїзд, Бій з тінню). У фільмі задіяні також Олена Бабенко, Олексій Петренко, Сергій Гармаш і Олексій Горбунов.

Зазначимо, фільм "Ілюзія страху" сподобався прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко. На її думку, цей психологічний трилер привідчиняє душу Турчинова.

Нагадаємо також, що своїх претендентів на Оскар вже назвала Росія, яка вибрала стрічку Анни Мелікян Русалка, Франція, що висунула фільм Клас (Між стін) і Німеччина, яку представить історична драма Baader Meinhof Komplex.

Зазначимо також, що ще один фільм, який має стосунок до України, презентуватимуть на престижному кінофорумі - Римському Міжнародному кінофестивалі - українсько-польську стрічку Кшиштофа Зануссі Серце на долоні, головну роль в якому зіграв Богдан Ступка.

Довідка: Премія Оскар (Oscar) є найпрестижнішою кінематографічною нагородою США. Радянські та російські фільми отримували Оскар шість разів - це документальна стрічка Леоніда Варламова та Іллі Копаліна Розгром німецьких військ під Москвою (1942), Війна і мир Сергія Бондарчука (1968), Дерсу Узала Акіри Куросаві (спільне виробництво СРСР та Японії, 1975), Москва сльозам не вірить Володимира Мєньшова (1980), Стомлені сонцем Микити Міхалкова (1994), анімаційний фільм Олександра Петрова Старий і море(2000).

Також у 1944 році голлівудська Академія мистецтв присудила свою найвищу нагороду фільму Марка Донського Веселка, але з невідомої причини приз режисерові не вручили.

Джерело: Новинар
old_editor, 14.10.2008 16:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини