БЮТ заявляє, що ЦВК захопили бійці спецпідрозділу Альфа

БЮТ заявляє, що приміщення Центрвиборчкому захопили озброєні автоматами, у повному бойовому екіпіруванні бійці спецпідрозділу Альфа.

Про це повідомив народний депутат України, член фракції БЮТ у Верховній Раді України — Андрій Павловський. За словами народного депутата, у приміщенні Центральної виборчої комісії перебуває понад 100 бійців, командування безпосередньо здійснює глава управління державної охорони Валерій Гелетей.

Як зазначив Павловський, бійці Альфа заблокували кабінет Глави ЦВК Володимира Шаповала й залу засідання. Крім того, за словами бютівця, заблоковано ліфти в приміщенні ЦВК. Павловський підкреслив, що бійці Альфа не дають можливості народним депутатам ні покинути приміщення ЦВК, ні зайти усередину.

Також за його словами, Гелетея постійно супроводжують близько 25 осіб спортивної статури в цивільному одязі, які на вимогу народних депутатів не показують документів і невідомо кого вони представляють.

Як повідомляє видання Коммерсант-Украина, Валерій Гелетей заявив, що управління держохорони посилило охорону всіх столичних судів. "Охорона посилюється в судах, але ніхто нічого не блокує, ми займаємося своїми справами, - сказав він і додав, - У зв'язку із блокуванням судів ми всі працюємо в посиленому режимі, тому що не знаємо, де буде наступне блокування, якого органу влади".

Нагадаємо, 13 жовтня Президент Віктор Ющенко ліквідував Окружний адміністративний суд Києва.

10 жовтня, окружний адміністративний суд міста Києва за позовом БЮТ призупинив дію указу Президента Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VІ скликання й призначення позачергових виборів. Суд також заборонив Центральній виборчій комісії проводити які-небудь засідання, пов'язані з організацією позачергових виборів у ВР.

У свою чергу, Секретаріат Президента оскаржив рішення Окружного адміністративного суду міста Києва.

За матеріалами: Корреспондент.net, Коммерсант-Украина
old_editor, 14.10.2008 16:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини