Пірати погрожують потопити «Фаїну» вже завтра

Сомалійські пірати, які утримують українське судно «Фаїна» з вантажем зброї на борту, загрожують затопити його, якщо викуп не буде виплачений до вівторка. Як повідомив у неділю представник піратів Сугуле Алі, переговори з власниками «Фаїни» тривають.

«Або ми отримаємо гроші до вівторка, або ніколи», - зазначив він, давши зрозуміти, що судно буде відправлене на морське дно у понеділок увечері або вранці у вівторок. Наразі навколо «Фаїни», яка мала доправити до Кенії партію зброї, включаючи 33 танки Т-72, продовжують кружляти шість американських бойових кораблів. До берегів Сомалі також прямує російський сторожовий корабель «Безстрашний», повідомляють «Вести.ru».

Як повідомила у неділю офіційний представник 5-го флоту ВМС США, що базується на Бахрейні, лейтенант Стефані Мердок, жодних істотних змін в обстановці, що склалася, не відбувається. Судно було захоплене 25 вересня. Екіпаж складається із 17 українців, 2 росіян і одного латиша. Ще один росіянин, капітан Володимир Колобков, помер 28 вересня від серцевого нападу.

Як повідомляв ForUm, 25 вересня українське судно «Фаїна», що перевозило 33 танки Т-72, 6 установок залпового вогню «Град», боєприпаси до них, гранатомети та інше озброєння, йшло у кенійський порт Момбаса і було захоплене піратами.

11 жовтня пірати заявили, що висадять судно у повітря, якщо викуп не буде виплачений. «Ми готові висадити судно і його вантаж, а також самих себе, якщо власники не виконають нашу вимогу про викуп», - заявив представник піратів Сугуле Алі. Пірати домагаються виплати $8 млн.

Джерело: «ForUm»
old_editor, 13.10.2008 18:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини