БЮТ оскаржив у суді указ про розпуск ВР. Ющенко звільнив суддю, що розглядав позов

Указом Президента України Віктора Ющенка в п’ятницю звільнений з посади суддя Київського окружного адміністративного суду Володимир Келеберда, повідомляє прес-служба глави держави.

"Він (суддя) не мав повноважень розглядати позов виборчого Блоку Юлії Тимошенко щодо зупинки дії указу Президента №911/2008 Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України 6-го скликання і призначення позачергових виборів", - заявив керівник Служби представництва в судах України інтересів Президента України і створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб секретаріату президента України Руслан Кирилюк.

Указ Президента про звільнення з посади судді Київського окружного адміністративного суду Келеберди підписаний в п’ятницю і оприлюднений на сайті глави держави.

У свою чергу, заступник глави Секретаріату Президента України Ігор Пукшин заявив, що указ Ющенка не може бути предметом розгляду в судах загальної юрисдикції..

"Якщо у когось з політичних сил виникне бажання скасувати або оскаржити рішення Глави держави про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення позачергових виборів, то маю за честь застерегти і нагадати: рішення Президента політично зважене і юридично обґрунтоване", – сказав Пукшин.

Крім того, зазначає він, Указ побудований на нормах Основного Закону та висновках, що ґрунтуються на рішеннях Конституційного Суду, про які йдеться в Указі Президента № 911 Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів.

"Тому Указ глави держави не може бути предметом оскарження у судах загальної юрисдикції. Оскаржити його може лише Конституційний Суд України", - підкреслив Пукшин.

Як повідомлялося, Ющенко сказав, що не розглядає можливості припинити дію указу про розпуск Верховної Ради, якщо парламентарії зараз не ухвалять необхідні для проведення виборів рішення.

За матерiалами: УНІАН, Интерфакс-Украина
old_editor, 11.10.2008 04:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини