Кабельники Івано-Франківська транслюють російські телеканали

Про це повідомила заступник директора кабельного телебачення «Дискавері» в Івано-Франківську Наталя Журба. За її словами, вимога Нацради припинити трансляцію так званих «неадаптованих» каналів ОРТ, РТР-Планета та Рен TV не була підтверджена відповідним рішенням Нацради.

Нацрада зібрала кабельників і повідомила їм про те, що трансляцію цих російських каналів потрібно привести у відповідність до Законів України. Зокрема, до Закону «Про радіо і телебачення» та Закону «Про захист суспільної моралі». Проте, каже Наталія Журба, жодних документів чи рішень кабельники досі не отримали. Також регламентовані документи не були надруковані в жодній офіційній пресі. Втім, після усного повідомлення Нацради кабельники все таки припинили трансляцію цих російських каналів.

Наталя Журба зізналася, що в цей день телефон компанії не вмовкав від скарг та благань роз’яснити ситуацію для користувачів послуг «Дискавері». «Оскільки таких роз’яснень не могла дати навіть Нацрада, члени Асоціації «Укртелемережа» вирішили продовжили трансляцію російських каналів. Ми зобов’язані це робити згідно угоди, яка підписана з офіційним представником цих каналів в Україні - компанією «Торсат». Наразі ця компанія звернулася до суду, аби встановити законність «профілактичних» дій Нацради», — повідомила Наталя Журба.

Водночас заступник директора додала: «Керівники кабельного телебачення готові відключити названі російські телеканали, але не в такий спосіб. Для заміни цих каналів та попередження людей потрібно щонайменше місяць. І найголовніше — офіційний документ Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України», — інформує ZAXID.NET.

Як повідомляла IA MALAKAVA, голова Російської общини в Івано-Франківській області Олександр Волков 2 жовтня розповсюв звернення, в якому вимагав припинити антиросійську інформаційну війну.
old_editor, 08.10.2008 19:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини