Відбувся фестиваль-конкурс молодіжної музики «Едельвейс»

В Івано-Франківську відбувся VIII фестиваль-конкурс молодіжної музики «Едельвейс». У ньому взяло участь близько 40 учасників – переважно з Івано-Франківщини, а також з Чернівців та Монастириська на Тернопільщині.

У номінації поп-музика переможницею стала франківчанка, студентка «Галицької академії» Людмила Казарова. Друге місце поділили Ольга Пероганич та Христина Маліновська, а третє – Оксана Сливка та Мар’яна Бідочко. Приз «наймолодша учасниця» дістався Юлії Крижалко, глядацьких симпатій – Жанні Крижанівській. Усі вони з Івано-Франківська. А міс сценічність названо Надію Боднарук з Верховини.

У номінації рок-музика перемогла група «Нейроз» з Коломиї. Решта сходинок дісталися франківчанам. Другі – «Перпетум мобіле» і група «ТА», треті – «Листопад» та «Інший світ», а за оригінальність виконання відзначено гурт «Фрейм». Глядацькі симпатії завоював Сергій Базовський.

Журі фестивалю очолював начальник міського управління культури Мирослав Петрик, входили до нього, зокрема, популярний композитор Володимир Домшинський, художній керівник івано-франківського естрадно-симфонічного оркестру Валерій Чикирис.

Лауреати фестивалю отримали грошову винагороду від 500 до 1000 грн.

Фестиваль-конкурс «Едельвейс» проводиться щороку для розвитку сучасної молодіжної музики, популяризації творчості місцевих авторів та молодих виконавців. До речі, у першому «Едельвейсі» брала участь теперішня естрадна зірка Тіна Кароль, його учасниками були гурти «Фліт», «Розчавлена коробка», «Пан Пупець», «Кораллі», Зоряна Юдін та інші.
old_editor, 08.10.2008 16:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини