На Івано-Франківщині рятувальники МНС переведені на посилений варіант служби

Унаслідок сильних дощів, які кілька днів йшли на Прикарпатті, частково підтоплені сільськогосподарські угіддя та декілька присадибних ділянок у трьох селах Тисменицького району та у самій Тисмениці.

У приміському селі Драгомирчани вода підмила тимчасовий міст, який збудували поруч із зруйнованим липневою повінню, через що переїзд через ріку на дорозі державного значення Стрий – Чернівці – Мамалига довелося перекрити.

Рівень Дністра у Тлумацькому районі сягає чотирьох метрів – на один метр більше, ніж зазвичай. Місцеві ріки, що вийшли з берегів, підтопили двори у Тлумачі, Антонівці, Острині, Гостеві, Хотимирі та Гарасимові. 15 будинків у селищі Обертин відрізані від центральної дороги; мешканців 8 із них рятувальники МНС відселять у безпечні місця. Крім того, водою розмита невелику ділянку дорожнього полотна в селах Петрів, Жуків та Яківка.

Вода підступила впритул і до окремих дворів у селах Товмачик та Отинії Коломийського району. Через надмірні опади відновилися зсуви грунтів, які були спричинені липневою повінню, на три житлових будинки у Верховинському районі.

У зв’язку з ситуацією, що склалася, в Головному облуправлінні МНС працює координаційний штаб, підрозділи МНС в області переведені на посилений варіант несення служби. В регіоні цілодобово чергують більше 500 рятувальників МНС і майже 100 одиниць техніки. У районах перебувають мобільні опергрупи МНС. Ситуація контролюється. За прогнозами синоптиків, сьогодні на річках Івано-Франківщини і далі очікується незначний підйом рівнів води, — повідомляє прес-служба ГУМНС в Івано-Франківській області.
old_editor, 07.10.2008 14:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини