В Івано-Франківській області оштрафували майже 300 осіб за порушення природоохоронного законодавства



Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області проведено 40 перевірок щодо додержання вимог природоохоронного законодавства при видобуванні піщано-гравійної суміші.

До адміністративної відповідальності притягнуто 246 осіб на загальну суму штрафів 18 494 грн. Пред’явлено 2 позови на загальну суму 1617 грн. У правоохоронні органи скеровано 15 матеріалів перевірок, за якими порушено 2 кримінальні справи.

Про це йшлося на розширеному засіданні колегії Мінприроди України, що проходило в Івано-Франківській облдержадміністрації за участі міністра Георгія Філіпчука та його заступників Про це 6 жовтня повідомив ЗІК.

На міністерській колегії розглядали стан виконання заходів з ліквідації наслідків повені у Вінницькій. Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях).

У матеріалах колегії зазначалося: з 12 по 19 вересня поточного року проведено 5 перевірок на кар’єрах області. Оштрафовано 28 осіб на загальну суму 2312 грн.

З початку року Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області провела 104 перевірки у сфері поводження з відходами. До адмівідповідальності притягнуто 192 особи на загальну суму штрафів понад 13 тисяч гривень. Здійснено 21 перевірку щодо поводження з нічийними відходами; оштрафовано 21 особу; пред’явлено 6 претензій на відшкодування завданих державі збитків на загальну суму 188 902 грн. Прийнято 24 рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності об’єктів господарювання, в тому числі 3 рішення щодо нічийних відходів. Матеріали по одній справі передано до суду.

За тиждень, що минув у підготовці до міністерської колегії Державна екологічна інспекція в області провела 5 природоохоронних перевірок, внаслідок яких 5 прикарпатців притягнуто до адмінвідповідальності на загальну суму 425 грн.

old_editor, 06.10.2008 18:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини