Будівельники мають повне право не платити незаконних відрахувань

Дії представників міської влади, які відмовляються виконувати Постанову Кабінету Міністрів України від 27.08.08. № 772 про зменшення розміру відрахувань забудовників на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури та розміру новозбудованих приміщень, які забудовники передають місцевим радам при будівництві житла, є незаконними.

Тому будівельники мають повне право не здійснювати передачі приміщень в розмірах, які більші за визначені постановою. Про це заявила Голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Оксана Продан під час спілкування із журналістами.

«Я закликаю всіх будівельників, яким місцева влада захоче «викрутити руки», звертатися до Ради із відповідними скаргами та заявами. Законодавство на їхньому боці і віддавати майже половину новозбудованого житла вже ніхто не зобов’язаний. Ми, зі свого боку, будемо стежити на всіма порушеннями та вживати усіх необхідних заходів», — зауважила Оксана Продан.

На переконання Оксани Продан, зменшення розміру відрахувань і встановлення нормального механізму передачі житла зможе не лише вивести будівельну галузь з нинішньої кризи, а й дозволити знизити ціни на житло, зробивши його більш доступним для пересічних людей.

Довідка: Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України створена постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2008 року №54, її склад затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.06.2008 р. №836-р з 68 представників об’єднань і асоціацій.

За 100 днів роботи за активного сприяння Ради було опрацьовано близько сотні законопроектів, Постанов Уряду та інших підзаконних актів.

Співголовою Ради є Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

old_editor, 03.10.2008 15:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини