Начальник ЖЕО вчить медиків їздити на авто

Зусиллями комунальників чотири дев’ятиповерхівки у мікрорайоні Пасічна на вулиці Галицькій, 118, 120, 122, 124-а зараз перебувають в «блокаді», бо доїхати до них нема змоги.

Спершу ЖЕО №5 стовпчиками перегородило проїзд з боку вулиці Тролейбусної. Робилося це, за словами начальника ЖЕО №5 Зіновія Карабіна, «на прохання мешканців». А нещодавно для прокладання комунікацій комунальники викопали траншею вздовж внутріквартального проїзду з боку вулиці Галицької. Місця для проїзду машин там не залишилося. Тож не відомо як, у разі потреби, доїхати до цих будинків має, скажімо, пожежна чи швидка. До речі, у 118-120 будинках мешкає десятків зо два провідних медиків області, які перебувають на ургентному чергуванні і яких у будь-який час можуть викликати на допомогу хворим.

Начальник ЖЕО №5 радив всім водіям об’їжджати траншею по тротуарній доріжці. Оскільки іншого шляху нема, деякі водії так і робили, й «посадили» свої машини на бордюр, який «розпоров» їм піддон двигуна. Знаючи про це, інші вже намагалися «протиснутись» між траншеєю і бордюром, але машини зсувалися в яму. Не давши відповідь, хто дав дозвіл повкопувати стовпчики з боку вулиці Тролейбусної і як так сталося, що, знаючи про це, комунальники своєю траншеєю практично перекрили проїзд до чотирьох багатоповерхівок, пан Карабін порекомендував «вчитись їздити» (очевидно, через стовпчики і траншеї, — ред.).

Знаючи про існування міської комісії з питань організації й безпеки дорожнього руху, ми поцікавились, чи бува не вона дала своє добро ЖЕО №5 на встановлення злощасних «стовпчиків». Але виявляється, що ні, бо в її компетенції – лише різні перегородження проїзних частин міських вулиць. До внутрішньоквартальних та будинкових проїздів комісія стосунку не має, і все це в компетенції ЖЕО. От і виходить, що ЖЕО спокійно може перегородити такі проїзди, а, скажімо, рішення тієї ж комісії і міськвиконкому про обмеження руху транспорту на частині вулиці Галицької та площі Ринок виконати, вочевидь, нікому, бо машини там зараз почуваються вільніше, ніж пішоходи.

Але що вже говорити про штучну блокаду кількох будинків, якщо наші комунальні служби своїми непродуманими діями можуть заблокувати одразу кілька вулиць без підготовки належного об’їзду. Нагадаємо, що практично одночасно на ремонт в центральній частині міста перекрили з одного боку вулиці Бельведерську, Вороного, Яновича і Гетьмана Мазепи (транспорт змушений був об’їжджати по недобудованій вулиці Володимира Великого), а з іншого боку – паралельні вулиці Сахарова та Матейка (об’їзд здійснювався вулицями Республіканською та Макаренка), — повідомляє «Західний кур'єр».
old_editor, 02.10.2008 13:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини