Тимошенко просить Палійчука переконати НУНС проголосувати за бюджетний кодекс

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликає голів обласних державних адміністрацій сприяти ухваленню Верховною Радою 30 вересня-3 жовтня в цілому змін до Бюджетного кодексу.

Про це вона сказала на селекторній нараді з губернаторами з питань міжбюджетних відносин, передають «Українські новини».

Прем’єр повідомила, що Блок Юлії Тимошенко наполягатиме на розгляді в цілому змін до Бюджетного кодексу на пленарному тижні 30 вересня-3 жовтня.

Прем’єр відзначила, що практично всі губернатори представляють або партію «Народний Союз «Наша Україна», або партію «Єдиний центр», тому вони повинні сприяти підтримці фракції Блоку «Наша Україна - Народна Самооборона» змін до Бюджетного кодексу.

«Ведіть переговори з Президентом, з главою Секретаріату Президента, зокрема, якщо можете, виходьте на Партію регіонів, але ми повинні з вами до кінця цього тижня прийняти зміни до Бюджетного кодексу», - підкреслила прем’єр.

Тимошенко відзначила, що зміни до Бюджетного кодексу дозволять залучити до місцевих бюджетів додатково 7,5 млрд. гривень.



Прем’єр підкреслила, що у випадку, якщо НУНС не підтримає зміни до Бюджетного кодексу, то губернатори можуть винуватити тільки себе в тому, що місцеві бюджети недоотримають ці засоби.

Як повідомлялося, 18 вересня Рада прийняла в першому читанні законопроект №2709 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу» (автори - депутати Микола Деркач від фракції Блоку Литвина, Павло Жебрівський від фракції Блоку «Наша Україна - Народна Самооборона» і Євгеній Кирильчук від БЮТ).

За оцінками авторів законопроекту, його ухвалення дозволить поліпшити бюджетне адміністрування і підсилити контроль над дотриманням бюджетного законодавства.

Попередня редакція Бюджетного кодексу прийнята парламентом 21 червня 2001 року.
old_editor, 29.09.2008 18:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини