Прикарпаття приймає Світовий конгрес лікарів

25-28 вересня в Івано-Франківську проходитиме ХІІ конгрес Світової Федерації Українських Лікарських Товариств. Серед півтисячі його учасників є гості з США, Канади, Польщі, Болгарії, Німеччини, Фінляндії, Австрії, Росії.



З доповіддю "Державна політика в охороні здоров'я населення України" виступить міністр охорони здоров'я Василь Князевич, наш земляк. А ще один земляк, президент СФУЛТу Любомир Пиріг, виголосить промову про історію, сьогодення, перспективи лікарського товариства, - інформує журналіст IA MALAKAVA.

Окрім чисто медичних проблем обговорюватимуться і такі: лікарське самоврядування – міжнародний досвід та шляхи реалізації в Україні; здоровий спосіб життя – сучасний етап, умови формування та реалізації; соціально зумовлена патологія: СНІД, туберкульоз, венеричні хвороби, алкоголізм, наркоманія, а також – управління і організація охорони здоров”я, медична освіта, демографія, генетика, історія медицини, лікарське називництво.

Будуть також виставки і презентації ліків, медичної апаратури і літератури, секційні засідання, концертна програма і екскурсії Прикарпаттям.

Вперше зазвучить гімн українських лікарів, „Єднаймося у світі” (слова і музика лікаря з Дрогобича Михайла Белея).

17 років тому саме в Івано-Франківську проходив І Європейський конгрес лікарських товариств – такі постійно діяли в діаспорі, а в Україні почали створюватися у 90-х роках. Три роки тому теж в нашому місті проходив Всеукраїнський з’їзд лікарських товариств.

За словами голови Українського лікарського товариства Прикарпаття, проректора Івано-Франківського медичного університету з наукової роботи, академіка Нестора Середюка, це не лише медичний захід, бо йдеться про проблеми, які мають загальнонаціональне, соціальне, громадсько-політичне значення.



Довідка:
Світова Федерація Українських Лікарських Товариств створена більше 30 років тому в Північній Америці як організація, що об’єднує лікарів і відстоює інтереси їхні та пацієнтів. А загалом мета масштабніша – консолідація українства.
old_editor, 25.09.2008 02:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини