У БЮТ заявили, що Литвин погодився ввійти в «помаранчеву» коаліцію

Лідер фракції блоку свого імені Володимир Литвин погодився сформувати коаліцію більшості разом фракцій із Блоку Юлії Тимошенко і блоку Наша Україна - Народна самооборона, заявив представник БЮТ Володимир Яворівський.

«Створення нової коаліції на базі Блоку Юлії Тимошенко, на базі Блоку Володимира Литвина, і, звичайно НУ-НС — це той розумний, спокійний, нормальний вихід, який може одержати українське суспільство», сказав Яворівський.

За його словами, такий варіант коаліції підтримує і Юлія Тимошенко: «Я можу сказати про те, що сама Юлія Тимошенко погодилася на такий варіант».

Від імені представників інтелігенції Яворівський звернувся до Президента України Віктора Ющенка і НУ-НС, а також депутатів БЮТ із закликом підтримати такий варіант збереження демократичної коаліції.

«Ми вдячні за це (за згоду - ред.) Володимиру Литвину. Ми звернулися і звертаємося до Блоку Юлії Тимошенко скористатися цим чудовим шансом, який сама доля дарує Україні... Ми звертаємося і до Президента, як гаранта Конституції... скористатися цим шансом. Просто історія нам може іншого шансу вже не дати», підкреслив він.

Політик зазначив, що сьогодні доля України фактично в руках Президента. «Від його рішення, від його політичної волі залежить: як і що буде з Україною завтра», підкреслив він. Пан Яворівський зазначив, що такий формат коаліції - це вже не мінімальна більшість, а з запасом, і вона принесе Україні стабільність, розвиток.

За матеріалами Інтерфакс-Україна
old_editor, 15.09.2008 15:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини