«Наша Україна» і «Єдиний центр» об'єднуються?

Майбутні дострокові парламентські вибори змусили партії «Наша Україна» і «Єдиний центр» об'єднуватися в одну політсилу.

Пропрезидентська партія Народний союз «Наша Україна» (НСНУ) об'єднується з політсилою «Єдиний центр», контрольованим главою Секретаріату Глави держави Віктором Балогой. На їх основі буде створена єдина партія, яка візьме участь в позачергових парламентських виборах. Як повідомив один з депутатів НУНС, на Банковій допускають, що перевибори можуть відбутися вже в грудні цього року.

Про можливість об'єднання двох партій повідомив член президії «Єдиного центру», народний депутат Василь Петьовка. За його словами, нинішнім складом блок НУНС гарантовано не піде на дострокові парламентські вибори. «Ситуація з «Народною самообороною» все пояснює. На вибори пропрезидентська сила повинна йти єдиною партією», — вважає Петьовка. Її можливу назву депутат не уточнив. «Це дев'ятнадцяте питання в списку», — відзначив він.

Тим часом «Єдиний центр» продовжує збирати під президентським прапором партії-карлики. За інформацією видання, політсила Балоги веде переговори про можливу співпрацю з партією «Пора» Владислава Каськіва. На сторону Банкової схиляються також Українська народна партія Юрія Костенка і «Собор» Анатолія Матвієнка. Всі ці політсили підтримали вихід блоку НУНС з парламентської коаліції.

На іншій стороні опинився «Народний Рух України» Бориса Тарасюка. Раніше окремі члени партії заявляли про намір співробітничати з БЮТ. Не порозумівся з Балогою і Християнсько-демократичним союзом. Його лідер Володимир Стретович минулого тижня подав прохання Президентові про звільнення глави Секретаріату. «З ким йти на вибори, ми вирішимо на своїй політраді 19 вересня», — повідомив Стретович.

Відмовилася від співпраці з «Єдиним центром» Партія захисників вітчизни. «Хоча якби я вступив в партію Балоги, наші представники змогли б посісти посади голів декількох райдержадміністрацій», — говорить лідер партії Юрій Кармазін.

Паралельно з будівництвом єдиної пропрезидентської партії «Єдиний центр» готується до передвиборної кампанії.

Як повідомляла IA MALAKAVA, партії «Єдиний центр» і Народний союз «Наша Україна» вже проплатили за використання білбордів з початку жовтня.

forpost
old_editor, 12.09.2008 14:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини