В Україні стрімко падають автопродажі



Продажі нових автомобілів у серпні знизилися на 11,4%. За інформацією Auto-Consulting, минулого місяця було продано близько 53 тисяч машин, тоді як у липні цей показник був майже на 7 тисяч більше.

Експерти відзначають, що автомобільний ринок в Україні переживає справжню стагнацію. Ситуацію не рятують ні знижки, ні численні акції, ні зросла рекламна активність дилерів.

У свою чергу, самі продавці машин знають, що восени активність покупців звичайно зростає. Отже, дилери розраховують, що за місяць-другий негативні тенденції зійдуть нанівець.

Лідерами з продажів у серпні продовжували залишатися машини "АвтоВАЗ". За ними - майже 16,5% українського ринку. Друге місце за Daewoo. Цим авто, за інформацією Auto-Consulting, віддали перевагу 8% покупців, хоча ще місяць тому їх було майже 10%. А от Chevrolet зумів відіграти в Mitsubishi і Hyundai третю позицію і повернувся на своє звичне третє місце.

Четверте місце за Hyundai. А Mitsubishi у серпні були лише на п'ятому місці. При цьому Toyota впритул наблизилася до першої п'ятірки. До того ж вона - єдина з лідируючої групи, хто не тільки не знизив продажі, а, навпаки, збільшив їхні обсяги. У підсумку в цієї марки в серпні майже 7% ринку - результат дуже близький до Mitsubishi.

Аналітики також виділяють Chery, що змогла поліпшити свої показники та випередила Skoda.

Варто нагадати, що падіння продажів нових автомобілів - глобальне явище. Так, за підсумками серпня, у США зафіксовано 15%-ве зниження, а в Німеччині воно склало 10%.

Джерело: "Діло"
old_editor, 12.09.2008 07:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини