Перший заступник голови Львівської ОДА – з Івано-Франківська?

Учора голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть був у Києві - на зустрічі голови Секретаріату Президента Віктора Балоги з головами усіх обласних державних адміністрацій України.

Не виключено, що на цій зустрічі піднімалися і кадрові питання. А як же без них? Микола Кміть має на цьому тижні остаточно визначитися із командою заступників, яка залишилася йому ”у спадок” від попереднього керівника області. Нагадаємо, усі семеро заступників голови ЛОДА написали заяви на звільнення, на які він має поставити свою візу – “погоджую” або “не погоджую”. Є припущення, що губернатор звільнить усіх сімох, набере повністю нову команду…

Не виключено, що Микола Кміть оприлюднить прізвища нових заступників уже сьогодні, у вівторок, 9 вересня. Першим заступником голови ЛОДА, скоріше за все, стане один із нинішніх заступників голови Івано-Франківської облдержадміністрації, який нібито вже пройшов погодження у Києві. Із львівського політикуму у переліку “замів”, можливо, опиняться Ігор Держко і Михайло Брегін. Останній, як відомо, очолює Львівську обласну організацію партії “Єдиний Центр” (відому як “Партія Балоги”). Щодо Ігоря Держка, депутата Львівської обласної ради від Блоку Юлії Тимошенко, то він, кажуть, представлятиме БЮТ лише формально, а номінально “дрейфуватиме” до того ж таки “Єдиного Центру” або взагалі поміняє партію.

Щоправда, і Михайло Брегін, і Ігор Держко заявили у розмові з кореспондентом “ВЗ”, що про своє можливе призначення чують вперше і Микола Кміть на таку тему з ними не розмовляв. Зараз Михайло Брегін є директором філії Комп’ютерної Академії “Шаг”, Ігор Держко – викладає в Медуніверситеті. На запитання, чи погодиться він бути заступником, якщо запропонують, Ігор Держко відповів: “Буде така думка – буду працювати, не буде – я маю широкий діапазон своєї реалізації”.

А тим часом…

Як повідомила прес-секретар Львівської ОДА Ольга Кулик, під час засідання у Секретаріаті Президента керівникам ЛОДА було передано прохання глави держави зберігати спокій і працювати в такому ж режимі, як і досі. Раз на два тижні губернатори мають подавати Президентові звіт про економічну і політичну ситуацію в регіоні. Усі губернатори висловили підтримку політичного курсу Президента.

Юлія ЛІЩЕНКО

"Високий замок", 09.09.2008 №167(3816)
old_editor, 09.09.2008 19:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини