Мін‘юст підготував правові роз‘яснення з проблемних питань громадянам, які потерпіли внаслідок повені 23-27 липня 2008 року

Міністерство юстиції узагальнило та оприлюднило на відомчому сайті письмові роз’яснення на запити громадян, які потерпіли внаслідок повені у деяких областях України 23-27 липня 2008 року.

Як повідомив Міністр юстиції України Микола Оніщук, Міністерством юстиції було утворено спеціальні «гарячі» телефонні лінії для надання консультацій з правових питань потерпілим внаслідок стихійного лиха 23-27 липня 2008 року. За підсумками місяця роботи таких ліній, Мін‘юст узагальнив запитання, які надходили від громадян до управлінь юстиції Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Чернівецької областей.

Найчастіше громадяни зверталися до органів юстиції за консультаціями з наступних проблемних питань:

- До якого органу необхідно звернутися та які першочергові документи необхідно подати, якщо особу не включено в список потерпілих від стихійного лиха?

- Як отримати допомогу на відшкодування збитків, нанесених внаслідок повені?

- Порядок отримання копій свідоцтв про народження дітей та розірвання шлюбу.

- Правовстановлюючі документи на квартиру непридатні, куди звернутися за поновленням документів?

- Чи будуть надаватись пільги державними нотаріальними конторами громадянам, постраждалим внаслідок стихійного лиха при оформленні цивільних угод?

- Які пільги має учасник бойових дій на відшкодування вартості майна, пошкодженого внаслідок стихійного лиха?

- Які умови та порядок здійснення страхової виплати, зокрема, які обов’язки страховика та страхувальника, відповідальність сторін, в яких випадках страховик має право відмовитися від здійснення страхової виплати.

Для якомога ширшого розповсюдження найбільш актуальних відповідей на запити громадян, які постраждали внаслідок повені 23-27 липня 2008 року, Міністерство юстиції розмістило відповідну інформацію на відомчому сайті (www.minjust.gov.ua), а також направило для опублікування в регіональні засоби масової інформації.



Прес-служба Міністерства юстиції України
old_editor, 02.09.2008 00:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини