На Верховинщині вже нема відрізаних сіл

На три дні раніше запланованого терміну відновлено проїзд на автомобільних дорогах загальнодержавного та місцевого значення до всіх населених пунктів Західної України. Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський. За його словами, в Івано-Франківській області відновлено проїзд по 560 км пошкоджених автодоріг, відбудовано 215 км зруйнованих автошляхів, відремонтовано 64 мости та встановлено 8 об”їзних мостів за тимчасовою схемою.

На Верховинщині, де найбільше було відрізаних стихією населених пунктів, з усіма, навіть найвіддаленішими є сполучення, — підтверджує заступник голови районної ради Дмитро Стефлюк. По ріці Білий Черемош останніми населеними пунктами, де відновлено сполучення, були села Пробійна, Голошино, Грамотне, по Чорному Черемошу дорога доведена до крайнього села Явірник, де є прикордонна застава.

Деякі дороги, правда, можуть наразі подолати лише вантажівки і всюдиходи, для повноцінного транспортного сполучення вони відкриються пізніше. Ще проводяться роботи на відновленні пішохідних мостів, особливо всередині населених пунктів.

Новий навчальний рік для учнів високогірних сіл Голошино та Явірниця Верховинського району, які більше місяця не мали сполучення з сусідніми Гринявою та Зеленим, де знаходяться навчальні заклади, розпочнеться вчасно — запевняє районна влада. На завершенні будівництва підвісних мостів та кладок через річку Черемош, що роз”єднує ці населені пункти, інтенсивно працюють закарпатські дорожники та будівельники облавтодору. А ось школярі Верхнього Ясенова розпочнуть навчальний рік без спортивного комплексу. Для повного відновлення його після липневої стихії потрібно немало часу, — повідомляє журналіст IA MALAKAVA.
old_editor, 27.08.2008 21:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини