Рада заслухає звіт Тимошенко про кошти, виділені на ліквідацію паводку

У вересні парламент заслуховуватиме доповідь уряду про освоєння коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені в шести регіонах України.

Про це в інтерв’ю журналістів повідомив голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

Яценюк відзначив, що це необхідно зробити, оскільки «стихійне лихо не повинне бути забуте». За його словами, необхідно зробити все для того, щоб не склалася ситуація, коли «поки піна не зійшла, доти всі їздять».

Яценюк прогнозує, що «швидше за все, один мільярд доларів буде освоєний». Він пообіцяв, що наступного року об’їде регіони, що постраждали від повені, щоб вивчити ситуацію.

Яценюк вважає, що із стихійного лиха необхідно зробити ряд висновків. За його словами, необхідно створити технологічну карту подолання його наслідків, на якій повинні бути відмічені території, де відбуваються підтоплення, обвали.

На думку Яценюка також необхідно, щоб підрозділи МНС були зосереджені недалеко від тих місць, які може охопити стихія.

Він додав, що зволікання в перші години і дні стихії призвело, зокрема, і до людських жертв.

Яценюк відмітив, що також в МНС повинен бути резервний фонд, який міністерство може використовувати незалежно від уряду і з якого можна було б в перші три дні оперативно освоювати засоби на ліквідацію стихійних лих.

Нагадаємо, сьогодні Яценюк почав робочу поїздку по західних регіонах України, які більше всього постраждали від повені в кінці липня цього року.

Джерело: proUA

old_editor, 27.08.2008 02:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини