Арсеній Яценюк: в Україні має бути створено технологічну карту подолання наслідків екологічного лиха

В Україні має бути створено технологічну карту подолання наслідків екологічного лиха.

Про це у вівторок під час огляду постраждалих від повені у липні ц. р. територій західних регіонів України сказав Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк.

За його словами, «після цієї катастрофи треба зробити декілька висновків: перший і самий важливий в Україні немає технологічної карти подолання наслідків екологічного лиха». Голова Верховної Ради України підкреслив, що «за останні століття дуже легко визначити ті населені пункти та території, де, як правило, відбуваються природні стихійні лиха, починаючи з підтоплення і закінчуючи зсувом».

Таким чином, сказав він, повинна бути розроблена чітка технологічна карта, «щоб будь-який чиновник, будь-який працівник МНС не думав, а виконував те, що написано в цій технологічній карті: куди подзвонити, куди відправити машину, куди відправити харчування, яким чином вирішити те чи інше питання для місцевого населення». На його думку, саме зволікання з прийняттям окремих рішень, у т.ч. і призвело до людських жертв під час повені в липні, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

«Друге питання, це обов‘язково треба мати реєстр, фактично, цей реєстр має бути основною «червоною карткою» для Міністерства з питань надзвичайних ситуацій», — сказав . На його переконання, МНС «відповідним чином повинен мати дислокацію своїх підрозділів, щоб в оперативному режимі реагувати на ту, чи іншу ситуацію».

Серед нагальних заходів у цьому напрямку Голова Верховної Ради України також окреслив наступне: «У МНС повинен бути постійний резервний фонд, який би на перших три дні надзвичайної ситуації незалежно від Кабміну призначався б для оперативного реагування».
old_editor, 27.08.2008 13:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини