Найбільше постраждалих від стихії шкіл — на Прикарпатті

Останній тиждень перед початком нового навчального року — час інтенсивних робіт в освітніх закладах. «Не буде такого, щоби школи не розпочали навчання», — запевняє начальник управління освіти ОДА Зінаїда Болюк. Хоча відновлювальні роботи на деяких з них продовжуватимуться і у вересні.

Загалом освітянській галузі області стихія завдала збитків на 14 млн. 200 тисяч. Постраждало 116 шкіл, 7 дошкільних, 16 позашкільних закладів, 10 відомчих установ.

Приміром, перші поверхи, приміром, були затоплені у школах в Галичі і с.Дубівці того ж району. За словами директора Галицької ЗОШ № 2 Галини Бродович, з семи приміщень (їх корпусами і назвати складно) постраждали усі: у деяких класах було 20 см води, у деяких – 50 см, а в бібліотеці, яка постраждала найбільше – 1,5 м води. На Верховинщині у с.Красник вода забрала дрова, якими мали опалювати школу, котельню затоплено у Довгополі, у Верхньоясенівській повністю зруйновано шкільний стадіон.

За словами міністра освіти і науки Івана Вакарчука, загалом по шести областях постраждало 315 шкіл, на Прикарпатті найбільше – 137 освітянських закладів, це 45%.

А прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді в Івано-Франківську пообіцяла, що капітально ремонтуватимуть всі школи в зоні стихійного лиха, навіть якщо вони не постраждали безпосередньо від негоди. По кожному навчальному закладу за кілька днів необхідно буде скласти спеціальний кошторис на капітальні видатки по всіх роботах, окремо визначитись, що потрібно з інвентаря, обладнання. Уряд обіцяє зміни в порядку фінансування: для кожної школи свій власний розрахунок в казначействі і право директора самому коштами розпоряджатися. Самі ж гроші будуть пролонговані на наступний рік, бо за ці кілька місяців, зрозуміло, капітальні ремонти не вдасться завершити, — інформує кореспондент IA MALAKAVA.
old_editor, 26.08.2008 14:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини