«Піккардійська терція» і Тарас Чубай наспівали для потерпілих від повені 50 тис. грн

Понад 50 тисяч гривень надійде з Черкащини до найбільш постраждалих сімей від повені в Снятинському районі Івано-Франківської області. Саме стільки пожертв зібрали підчас благодійного концерту за участю «Піккардійської терції», Тараса Чубая, Олега Павлишина та Євгенії Сахарової, який відбувся 17 серпня в Черкаській філармонії.

Організатором концерту виступила кредитна спілка «Фортеця» із Черкас, яка закликала усіх земляків максимально долучитися до підтримки мешканців Західної України.Тому задля більшої пожертви деякі глядачі викуповували по 30 квитків, а приходили однією сім’єю. Співаки виступали абсолютно безоплатно, запропонувавши традиційний репертуар – мішанку з веселих та лірично-ностальгійних творів. «Це дуже добре, коли люди від мистецтва збираються разом, їздять на місця стихійного лиха чи власноруч збирають гуманітарну допомогу. Але ми можемо лише говорити там, де нас чують. – Говорить художній керівник вокальної формації «Піккардійська терція» Володимир Якимець. – А вже влада може вживати заходів на випередження екологічних катастроф – укріплювати гірські дороги та мости, врешті решт заборонити вирубувати карпатські ліси. Одні на цьому наживаються, а інші розплачуються своїм життям».

Утім, за словами Володимира Якимця, після таких катаклізмів у творчості «піккардійців» не з’являтимуться пісні на соціальну тематику – невдалим був попередній досвід.

Близько 50 тисяч людей постраждали під час повеней на Західній Україні, загальні збитки, завдані стихією, оцінюються в 7 млрд. гривень.



Джерело:
sumno.com
old_editor, 20.08.2008 19:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини