Пекін-2008. День дев'ятий - срібло і бронза

Після вчорашнього олімпійського дня, який приніс Україні два золота, два срібла й одну бронзу, усі очікували на продовження успіхів українських спортсменів на Іграх.

Однозначно ми розраховували на бронзу сестер Бондаренко у тенісному парному розряді, на жіночу команду у парній четвірці академічного веслування, на Лесю Калітовську, яка виступала у матчі за бронзу у велотреку. Сподівання були й на успіх у чвертьфіналі боксера Олександра Усика та у фіналі на Ольгу Саладуху у секторі потрійного стрибку.

Але не все склалося як гадалося. Вкотре несподіванку принесли стрільці. І якщо цього разу Артур Айвазян не зміг показати вражаючих результатів, то його колега по збірній 40-річний Юрій Сухоруков виграв для України 13-ту нагороду. У стрільбі з рушниці на 50 метрів з трьох положень Сухоруков завоював срібло. Результат українця - 1272.4.

Для українських стрільців срібло Сухорукова стало третьою нагородою і це поки найкращий результат серед усіх видів спорту. Цей комплект нагород став останнім у стрільбі, що розігрувався на Олімпіаді в Пекіні. Перевершити досягнення стрільців поки можуть лише легкоатлети, які зараз мають по одному золоту і сріблу.

Серед очікуваних нагород Україна не дорахувалася медалі сестер Бондаренко, які на диво легко поступилися китайській парі. А от жіноча парна четвірка майже досягла бронзового результату - дівчат від третього місця відділили лише півсекунди. Перемогла і Леся Калітовська у гонці на випередження - її бронза стала шостою нагородою цього ґатунку серед українців.

А от Олександр Усик несподівано програв за очками італійцю. Сам боксер відмовився коментувати поєдинок, проте головний тренер збірної Дмитро Сосновський прямо заявив, що італійського боксера "витягнули" судді, зараховуючи тому удари по спині і плечах.

Серед успіхів дня варто відмітити третій результат Анастасії Рабченюк у бігу 400 м з бар'єрами. Завтра українка бігтиме вже у півфіналі. Несподівано першу сходинку на шостому етапі посіла Ольга Маслівець у вітрильному спорті (клас RS:X). На сьомому етапі українка була четвертою, і, враховуючи попередні виступи спортсменки, можна сподіватися, що після завтрашніх останніх трьох етапів українка потрапить у фінал.

Відносно невдало виступили марафонки Тетяна Філонюк і Оксана Скляренко, які прибігли лише з 31 та 69 результатом. Поступилися у своїх вагових категоріях і борчині Оксана Ващук і Юлія Остапчук. На пройшли кваліфікацію у командній гонці переслідуванні чоловіки. На жаль, не кваліфікувалася до півфіналу на 100-метрівці з бар'єрами Євгенія Снігур. Українка Ольга Саладуха у потрійному стрибку стала лише дев'ятою, а Олександр Нартов, Юрій Крімаренко та Дмитро Дем'янюк у стрибку у висоту навіть не потрапили у фінал.

Серед важкоатлетів не зміг поборотися за медалі кримчанин Артем Іванов, а у стрибках у воду з триметрового трампліну Олена Федорова посіла одинадцяте підсумкове місце.

Серед вітрильників Андрій Шафранюк та Павло Калінчев у четвертому заїзді класу "торнадо" завершили змагання на тринадцятому місці із відставанням від австралійської пари лідерів на 7.15 хв. У шостому старті класу RS:X серед чоловіків українець Максим Оберемко показав одинадцятий результат, відставши від лідера Каспера Воумана з Голландії на 1.14 хв. Сьомий етап виявився значно гіршим для Максима - він показав 24 результат та відстав від лідера на 4.40 хв. Завтра Оберемка чекає ще три етапи, а фінал відбудеться 20 серпня.

У кінному спорті з представників України у індивідуальних змаганнях зі стрибків кваліфікуватися у третій раунд змогли лише Бьорн Нагель та Ван Геберге Жан Клод, які показали 44 та 33 результати відповідно.

Після дев'ятого дня змагань у загальнокомандному заліку Україна зберігла місце у десятці. Лідирують, як і раніше із значним відкривом, китайці.

Джерело: Чемпіон
old_editor, 18.08.2008 03:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини