У Карпатах будуть кримські мости



У Криму республіканський штаб із надання допомоги Чернівецькій і Івано-Франківській областям очолює Голова Ради міністрів АРК Віктор Плакида. Він повідомив «Дню», що в Криму вже зібрано та зосереджено на складах понад 82 тонни борошна, близько 8,3 тонни крупи, 1,5 тонни макаронних виробів, понад 8,5 тисячі літрів мінеральної води, 1,5 тисячі умовних банок консервів, близько 400 комплектів постільних комплектів, близько 200 матраців. За кілька днів будуть сформовані автопоїзди, які доставлять цю допомогу потерпілим на Західну Україну.

Кримчанами вже зібрано та перераховано в допомогу потерпілим на Західній Україні близько 740 тисяч гривень. Більше інших фінансових коштів зібрали в Сімферопольському районі — близько 110 тисяч гривень, в Алушті — 45 тисяч, у Керчі — 45 тисяч, у Сімферополі — 64 тисячі, в Красногвардійському районі — понад 56 тисяч гривень.

До Івано-Франківської області вже направлено машини з благодійною допомогою з Криму. Так, Сімферопольський хлібозавод відправив машину з продуктами, які за участю представника Радміну Криму та місцевого районного штабу будуть розподілені серед нужденних.

Крим уже прийняв на відпочинок 870 дітей із потерпілих областей Західної України, які розміщені в «Артеці». Райони та міста Криму також підготували ще 630 місць для прийому другої партії дітей із потерпілих сімей, які днями прибудуть у Крим черговим поїздом.

Другий тиждень у Чернівецькій і Івано-Франківській областях під керівництвом першого заступника Голови Ради міністрів Азіза Абдуллаєва, працюють дві групи фахівців- будівельників із Криму, які готують проекти відновлення зруйнованих об’єктів. У самому Криму міністр будівельної політики та архітектури Володимир Ніколов формує групи будівельників-монтажників, загони з будівельною технікою для відновлення зруйнованих мостів, доріг, житла згідно з тими проектами, які на місці стихійного лиха розробляють кримські архітектори
old_editor, 12.08.2008 05:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини