Біля Манявського Скиту загроза виверження вулкана: селяни у паніці



В ніч на понеділок, 4 серпня, в урочищі Сигла, що в селі Маняві Богородчанського району Івано-Франківської області під час післяповеневого зсуву грунту залісненої гори Млиниська у землі утворилися тріщини – в різних місцях від 3-5 см. В епіцентрі зсуву, що за 6 км від Скиту Манявського і за 4 км від Манявського водоспаду, знаходиться 9 хат, мешканці яких налякані. Адже нема будь-якої офіційної інформації. Про це 6 серпня ЗІКу повідомили в районній газеті “Слово народу”.

Голова Манявської сільської ради Віктор Рудько звернувся в Івано-Франківський науково-дослідний інститут гідрогеології і там пообіцяли приїхати 8 серпня зі своїми висновками. Мешканці Маняви у паніці, розмови ходять навіть про утворення вулкану.

З цього приводу уникають коментарів і надзвичайники району. В оперативній інформації Головного управління МНС в Івано-Франківській області станом на 6 серпня будь-якої інформації щодо зсуву немає.

Як стверджують журналісти Богородчанщини, про вулкан у Маняві не йдеться, оскільки його історичне місцезнаходження у селі Старуні.
old_editor, 06.08.2008 23:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини