Президент відвідує постраждалі від стихійного лиха райони Івано-Франківщини

Президент України Віктор Ющенко ознайомлюється з ситуацією, що склалася у зв'язку з стихійним лихом на Івано-Франківщині, - повідомляє прес-служба глави держави.

Глава держави зокрема відвідав Галицький район, що постраждав внаслідок лиха. За попередніми даними, в цьому районі підтоплено 1 350 житлових будинків, евакуйовано 733 осіб, розмито 24,5 км берегів, зруйновано 3 пішохідні мости та близько 10 км автодоріг.

Спілкуючись з мешканцями міста Галич, Президент наголосив, що ситуація, яка склалася, вимагає «миттєвої реакції держави». Віктор Ющенко повідомив, що до рятувальних і відновлювальних робіт у західних регіонах країни будуть залучені, крім підрозділів Міністерства з надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони, державні служби автомобільних доріг та водного господарства. Він також повідомив, що за його дорученням буде створено відповідну комісію, яка має терміново створити реєстр постраждалих та у максимально стислі терміни обрахувати розміри компенсацій. Наразі серед головних завдань - відновлення зруйнованих стихією автомобільних шляхів і мостів.

За словами Президента, сьогодні увага всієї держави прикута до цієї біди. «Ми зараз повинні бути разом, допомагати одне одному. У цій ситуації ви не будете одні, ми разом впораємося з усіма проблемами, - запевнив Президент. - Це нерядова подія, і ми будемо робити нерядові кроки».

Глава держави підкреслив, що приїхав для того, аби продемонструвати, що доля постраждалих людей - в центрі уваги всіх гілок влади. Президент наголосив, що триматиме під особистим контролем хід рятувальних і відновлювальних робіт у постраждалих районах.

У поїздці Президента супроводжують віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, міністр оборони Юрій Єхануров, голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук.
old_editor, 27.07.2008 17:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини