Прикарпаття потребує 1 млрд грн відшкодування. У резерві Держбюджету є лише 280 млн грн.

Кабінет Міністрів наполягає на терміновому внесенні змін до Державного бюджету на 2008 рік, в яких було б передбачено додаткові кошти у Резервний фонд, необхідні для подолання наслідків стихійного лиха у західних областях України. Про це перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов заявив сьогодні, 27 липня, в Івано-Франківську після спільної наради урядової комісії та оперативного штабу з питань ліквідації наслідків повені у західних областях. Він також не виключає можливості проведення позачергової сесії Верховної Ради для внесення змін до Державного бюджету, - повідомили ZAXID.NET в управлінні у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України.

За словами Олександра Турчинова, сьогодні у Резервному фонді Державного бюджету є 280 млн гривень. „Цього, безумовно, недостатньо для ліквідації усього масштабу наслідків стихійного лиха”, - відзначив він. Олександр Турчинов повідомив, що остаточна сума збитків буде підрахована після того, як спаде вода і можна буде реально оцінити, в якому стані знаходяться будинки, транспортні та електричні мережі.

За попередніми підрахунками, лише Івано-Франківщина потребує понад 1 млрд гривень допомоги для ліквідації наслідків повені. Такої масштабної повені на Прикарпатті не було близько 100 років", - зазначив Олександр Турчинов.

old_editor, 27.07.2008 17:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини