Сьогодні в Юрмалі (Латвія) стартує музичний конкурс «Нова хвиля». Україну представлятиме наша землячка Міка Ньютон

Сьогодні, 23 липня, в Юрмалі (Латвія) стартує шестиденний Міжнародний конкурс молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля-2008». Серед його учасників підопічна екс-продюсера Ані Лорак Юрія Фальоси, наша землячка, співачка з Бурштина Галицького району 20-річна Міка Ньютон (справжнє ім’я Оксана — див. Досьє IA MALAKAVA), та маловідоме тріо «Кліпси».

В основному конкурсі його учасниками будуть 18 співаків із 14 країн світу. Впродовж трьох днів їм доведеться виконати світовий хіт, пісню своєї країни і оригінальну композицію, написану спеціально для фестивалю в Юрмалі.

На закритті «Нової хвилі» журі оголосить переможця конкурсу, який отримає грошовий приз в розмірі 50 тисяч доларів США. Володарі другого і третього місць отримають 30 і 20 відповідно. Крім того, один із учасників буде удостоєний спеціального призу від музи фестивалю Алли Пугачової — 50 тисяч доларів США.

Перший фестиваль в Юрмалі відбувся у 1986 році. З того часу він проводився з невеликими перервами до 1993 року і став провідною музичною подією міжнародного масштабу.

У 2005 році приз від Алли Пугачової отримала наша землячка Тіна Кароль (Тетяна Ліберман). Тоді ж вона посіла друге місце в конкурсі, що наразі вважається найвищим досягнення України у «Новій хвилі». Минулого року учасником фестивалю був Василь Лазарович з Косівщини.
old_editor, 24.07.2008 20:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини