Найбільш відвідуваним музеєм світу визнаний Лувр

Згідно зі списком, складеним французькою газетою La Tribune, перелік музеїв світу, що були найбільш відвідуваними за 2007 рік, очолив знаменитий паризький Лувр (на фото), який у минулому році відвідало більше ніж вісім мільйонів людей, повідомляє NEWSru.com.

На другому місці за популярністю Британський музей, кількість відвідувачів якого, за даними видання, перевищила 5,4 мільйона. Третє місце посіла лондонська галерея Тейт — трохи більше п’яти мільйонів відвідувачів.

На четвертому місці рейтингу музей Метрополітен у Нью-Йорку, який лише не набагато випереджає Ватикан. На суверенній території Святого Престолу в 2007 році побувало 4,3 мільйона людей.

Слідом за ними найбільш популярними музеями було названо Лондонську національну галерею, Версаль, Музей імпресіоністів д’Орсе, Токійський національний музей, Музей Прадо в Мадриді, Центр Помпіду та інші.

Серед виставок найбільш успішними видання вважає «Від Мане до Пікассо» в Лондоні, яку відвідало понад один мільйон відвідувачів, «Дух Леонардо да Вінчі» в Токіо (770 тисяч), а також виставка скульптури Річарда Серра в Нью-Йорку (735 тисяч).

Усього в 2007 році у світових музеях побувало 24 мільйона візитерів. Для порівняння, в 2002 році кількість осіб, що залучилися до високого, не перевищила 15 мільйонів.

"День",

№123, середа, 16 липня 2008



old_editor, 17.07.2008 01:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини