З 2009 року з прикарпатського "Білого дому" визначатимуть, який податок ми платитемемо за нерухомість

Мінфін підтримав законопроект про введення з 2009 року податку на нерухомість. Про це повідомив сьогодні глава відомства Віктор Пинзеник на селекторній нараді.

За словами міністра, вказаний законопроект був внесений до парламенту народними депутатами і передбачає повну свободу місцевої влади у встановленні ставок податку на нерухомість, а також порядки його стягування.



На думку Пинзеника, ухвалення цього закону дозволить забезпечити наповнення місцевих бюджетів ресурсом, необхідним для розвитку міст і сіл.

Ставки податку встановлюються органами місцевого самоврядування диверсифіковано залежно від адміністративно-територіального розташування і типу об'єкта оподатковування.

Нагадаємо, що про податок із нерухомості серйозно заговорили ще у 2006 році, коли Віктор Ющенко зауважив, що непогано було б нарешті запровадити таке стягнення і в Україні. Президент, спирався на європейський досвід — мовляв, там податок з нерухомості платять давно, і він став абсолютною нормою. І платять європейці 1–3 % від вартості нерухомості.
old_editor, 16.07.2008 02:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини