Власники ринків у Івано-Франківську не дотримуються податкового законодавства

154 тис. грн. штрафу за недотримання вимог податкового законодавства при наданні послуг за готівку донарахували податківці під час перевірки ринків та автостоянок біля них.

Так, під час перевірки одного з ринків Івано-Франківська, який належить товариству з обмеженою відповідальністю, було виявлено факт невідповідності готівки з сумою коштів, що зазначена в денному звіті реєстратора розрахункових операцій. За даними денного звіту в касі товариства мала би знаходитись сума більш як 1 700 грн. Однак готівки на момент перевірки чомусь не було. За ці та інші порушення товариство уже сплатило штрафні санкції на суму близько 10 тис. грн.

Аналогічні порушення було виявлено і на інших ринках, що належали двом суб‘єктам підприємницької діяльності — фізичним особам Івано-Франківська. Різниця готівки в касах цих підприємців становила більше 10 тис. грн. в одному випадку та близько 8 тис. грн. — в іншому. Власникам ринків доведеться сплатити штраф відповідно близько 54 тис. грн. та 38 тис. грн.

Того ж дня майже на 11 тис. грн. також виявлено невідповідність сум готівкових коштів в касі на автостоянці біля ринку. За такий огріх, як і в попередніх випадках, підприємцеві доведеться сплатити штраф в п‘ятикратному розмірі виявленої різниці готівки. А сума виявилась немалою — понад півсотні тисяч гривень.

За матеріалами ДПІ в Івано-Франківську
old_editor, 14.07.2008 15:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини