В Івано-Франківську буде Ідеальна Республіка

Сьогодні Правління Благодійній Культурологічній Фундації «Цинамоновий Хрущ» звернулося до Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса з проханням надати в оренду на 49 років гідротехнічну споруду (Острів) на міському озері з метою реалізації ідеї створення Ідеальної Цинамонової Республіки.



В зверненні говориться:


«Посеред міського озера є гідротехнічна споруда (для спрощення назвемо її Островом). Острів – це завжди щось окреме. Це земля серед землі, реальність серед реальності. Якщо посеред озера немає Острова, то це не озеро, а тільки, перепрошуємо, калюжа. Це окрема земля. На цій землі посеред івано-франківського міського озера ми плануємо заснувати Ідеальну Цинамонову Республіку.

Колись, на початку дев’яностих, люди, далекоглядніші за окремих теперішніх вбогих політиканів, вже намагалися заснувати в Галичині Духовну республіку. Пересічна місцева політична сірота не зрозуміла тих намагань, ідея була затоптана масами, котрі рвалися до чисто політичних змін. Духовність тоді перетворилася в фольклоризм.

Тепер відкриваються нові можливості для духовних шляхів, не затьмарених Вселенською Жабою (грошей і влади). Політична еліта остаточно дискредитована, настав час Островів, відокремлених від великого смердючого Місця Протиріч.

Острів стане місцем Цинамонового відродження. Його громадяни приймуть Ідеальну Цинамонову Конституцію. Четвертим параграфом в ній буде зазначено головний обов’язок громадянина республіки: ніколи не мислити категоріями «свій-чужий», п’ятим параграфом буде підтримуватися мислення в категоріях «Правда-брехня», «Добро-зло», «Справедливість-несправедливість» з плеканням перших і відкиданням других із названих пар категорій, бо Істинно сказано, що є тільки «Так» або «Ні».

На середині моста буде проведена лінія кордону. Прикордонників не буде. Так само, як і постійних мешканців-громадян Острова. (Нещодавно американський Конгрес заборонив NASA споруджувати на Місяці базу з постійним персоналом. В цьому є сенс. Постійне мешкання породжує нездорові інстинкти привласнення і накопичення.)

Ідеальна Цинамонова Республіка буде вільною від нездорових низьких егоїстичних інстинктів і скверни. В Республіці буде тимчасове громадянство, яке надаватиметься всім відвідувачам на час перебування на Острові. Перед входом на Острів, кожен тимчасовий громадянин буде давати обіцянку дотримуватися Конституції Ідеальної Цинамонової Республіки. На Острові буде заборонено вживання алкоголю, наркотиків, галюциногенних грибів, кави з кофеїном, куріння, крики, матюки, голосні суперечки, неправда, несправедливість, заздрість, гординя, прелюбодіяння, неповага до старших.

Тут будуть проводитися елітарні виставки скульптур, картин та інших великих мистецьких форм, концерти хорових колективів та класичної музики, філософські бесіди, постмодерні перформенси.»

Прес-служба

Правління Благодійній Культурологічній Фундації «Цинамоновий Хрущ»
old_editor, 08.07.2008 02:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини