Тільки у Івано-Франківську та Донецьку існують державні клініки, де народжуються діти з пробірки

За словами фахівців, все більше українських дітей народжуються з пробірки. Цей факт не в останню чергу пов`язують з способом життя молодих сімей – позначаються аборти десятирічної давності, пристрасть до паління і алкоголю, невчасне лікування інфекційних хвороб. Хоча, з іншого боку, те, що було непідвладне медицині ще двадцять років тому, сьогодні - звичайна практика в провідних клініках світу.

Тим більше деякі західні знаменитості зовсім не приховують, що їх чада з`явилисяна світ після якогось медичного втручання. Відомі люди на Заході частого заявляють, що їх дитина народилася з пробірки. Наприклад, голлівудська зірка Джулія Робертс офіційно підтвердила, що зачала двійнят і третю дитину за допомогою процедури штучного запліднення. До послуг сучасних технологій в цій області удалася і Селін Діон. Саме завдяки пробірці двічі батьком став і Аль Пачино. В Україні теж багато випадків, коли відомі люди звертаються до допоміжних репродуктивних технологій, але не афішують цього. «Хоча якраз факт розголошення показує ставлення суспільства до проблеми», – упевнені медики.

Всього у 2005 році в Україні за допомогою технологій народилися півтори тисячі дітей, а в 2007-му було проведено близько шести з половиною тисяч циклів штучного запліднення.

Що стосується цін, то це далеко не конфіденційна інформація. Один курс в українських клініках коштує приблизно п`ять тисяч доларів.

Минулого року бюджетом були передбачені засоби на 617 спроб, в цьому – на 770. Пари вибирають зі всіх регіонів України. Єдине «але» – лікуватися вони можуть лише в двох державних клініках. Одна з яких знаходиться в Івано-Франківську, інша – в Донецьку.

За матеріалами сайту LIKAR.INFO
old_editor, 08.07.2008 02:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини