ДТП в Богородчанах стала предметом для серйозного службового розслідування

Керівництво і колектив прикарпатської міліції болісно сприймають випадок дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася з участю міліціонера увечері 29 червня в селищі Богородчанах. Міліція краю поділяє біль родини, яка втратила дитину, приносить вибачення іншим сім’ям та громаді Богородчан за наслідки дорожньо-транспортної пригоди. Водночас інформуємо громадськість про те, що цей інцидент став предметом для проведення серйозного службового розслідування. За його висновками безпосередні керівники особи, що скоїла наїзд на свого колегу-міліціонера і громадян, звільнені з займаних посад. Крім того, наказом начальника УМВС в області генерал-майора міліції Василя Кузнєцова до суворої дисциплінарної відповідальності притягнуті інші працівники керівної ланки, до функціональних обов’язків яких належать питання здійснення контролю за особовим складом, в тому числі його перебування поза службою.

Факт вчинення працівником міліції дорожньо-транспортної пригоди разом з тим викликає справедливе обурення не тільки громадян, але й, власне, міліціонерів. Від початку цього року керівництво УМВС в області вжило додаткові заходи щодо контролю за організацією службової діяльності міліцейських колективів і кожного працівника зокрема. Вони насамперед спрямовані на недопущення фактів порушення законності в роботі, створення атмосфери нетерпимості до будь-яких порушень службової дисципліни. Відповідні служби міліції самі виявляють такі факти, реагують на звернення і скарги громадян. Відтак міліція рішуче позбавляється від тих співробітників, які ганблять її. Доречно сказати, що з початку року за негативними мотивами з органів внутрішніх справ звільнено понад 30 осіб, в тому числі у кількох випадках за перебування за кермом у нетверезому стані. Власне, оцінка і ставлення до цього виду порушення службової дисципліни були і залишаються однозначними: таку особу негайно звільняють з міліції.

У зв’язку з прикрою подією у Богородчанах прокуратурою порушено кримінальну справу, а особу, яка підозрюється у вчиненні злочину, заарештовано.

Довідка: В Івано-Франківській працівник міліції 29 червня в селищі Богородчани протаранив групу людей, у результаті чого загинула 13-річна дівчина.

За даним ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області, працівник міліції, рухаючись на власному автомобілі в селищі Богородчани, водій не справився з керуванням, внаслідок чого автомашиною було травмовано людей. З метою безпеки громадян на той час дорога була перекрита з двох боків нарядами ДАІ, оскільки на площі відбувався концерт для молоді. При в’їзді на вулицю Шевченка, де стояв працівник ДАІ і перекривав рух транспорту, машина збила його, а далі здійснила наїзд на гурт людей. На місці ДТП загинула дівчина 1995 року народження, з травмами різного характеру в лікарню доставлені п’ятеро дівчат, а також інспектор дорожньо-патрульної служби відділення ДАІ з обслуговування Богородчанського району.

21-річного водія автомашини заарештовано, порушено кримінальну справу за ст. 286 ч.2 КК України. Проводиться службове розслідування. У водія взято кров для проведення експертизи на вміст алкоголю.

ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

1.07.2008p.

old_editor, 02.07.2008 03:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини